Discover Stephen King Крум Бъчваров Стивън Кинг Зеленият път (The Green Mile) FB2 Easy

More Info: Paperback, 400 pages Tags: Fiction, Novels, Drama, Horror, Science Fiction, Media Tie In, Movies, Thriller, Mystery Thriller, Thriller
Зеленият път (The Green Mile)
.
Language of Book: Bulgarian Published First Time: 2003 by ИК "Бард" (first published 1996)
Original EBook Title: The Green Mile Ebook's Author:
Ebook Format: DJVU, DOC, iBook, TXT, PDF, ePub, FB2, RTF, MOBI Rating:
132,592 ratings

Page Review:

В клетките на затвора, издълбани в Студената планина по протежение на дълга редица, известна като "Зеленият път", изроди убийци, като психопата "Били хлапето" Уортън и налудничавия Едуард Делакроа, оковани очакват смъртта си. Охраняват ги надзиратели като добрия Пол Еджкоум и садисти като Пърси Уетмор. Но никой добър или лош, виновен или невинен не е виждал изрод като нови В клетките на затвора, издълбани в Студената планина по протежение на дълга редица, известна като "Зеленият път", изроди убийци, като психопата "Били хлапето" Уортън и налудничавия Едуард Делакроа, оковани очакват смъртта си. Охраняват ги надзиратели като добрия Пол Еджкоум и садисти като Пърси Уетмор. Но никой добър или лош, виновен или невинен не е виждал изрод като новия затворник Джон Кофи, осъден на смърт за изнасилване и убийство на две млади момичета.
Дали Кофи е сатана в човешки образ? Или е съвсем различно същество?...
В рая и ада има много повече чудеса, отколкото човек в Студената планина може да си представи и това се разбира, докато истината започва да изплува във вид на шокови вълни, които само Стивън Кинг е в състояние да създаде.

Categories: